fredag 27. mai 2016

Kissamos i Kreta, HellasMai 2016 reiste Britt Halhjem på studietur sammen med en liten gjeng til Kissamos i Kreta.  Her kan du lese mer om turen de tok!

 
 
 Lørdag 30/5 kl. 18.10 presis landet vi på Chania flyplass, Kreta.

            Etter litt treg bagasjehåndtering var vi alle klar for bussturen til Hotel Galini Beach i Kissamos, med Stelios som den alltid blide sjåfør og representant fra Strata Tours.

På Galini hotell, som er et lite familiedrevet hotell, ble vi godt mottatt av hotelldirektøren selv, med beskjed om at om noe manglet må vi for all del gi dem beskjed. Og vi opplevde virkelig personlig oppfølging hele tiden, og spesielt ved hver frokost, med ferske hjemmelagete melkelapper, ristete brødskiver med tomat og ost,  egg og gresk yoghurt med hjemmelaget druesyltetøy. Her manglet ingenting.           

Ankomstmiddag på  ”The Cellar” Taverna om kvelden hvor også vår sjåfør ønsket oss velkommen. Det viste seg at Stelios Milonakis også var medeier av ”The Cellar” Taverna, hvor vi inntok mange gode måltider i løpet av uken. Påske midnatts-messe ble det i lokal kirke for de som ønsket å delta, ikke helt som feiring av påsken hjemme. På Kreta er de fleste innbyggere gresk–ortodokse og påsken er den viktigste kirke-høytiden i Hellas.


Søndag:          Dag 2: (gresk 1. påskedag). “Landsbyliv” – vi besøkte vår verts landsby og barndomshjem. En opplevelse som nok er litt utenom vanlige tradisjonelle sightseeinger - med omvisning på gården og smaksprøver av lokalprodusert vin, saft og påskekaker m.m.

Deretter vandretur til landsbyen Milia med kona til Stelios, Angela, som guide - og videre til påskelunch i landsbyen Kalathenes. Her var grilling av lam i gang, vi opplevde å få servert en flott påske-lunsj og med påskefeiring på tradisjonell kretisk: God mat og drikke, folkemusikk og -dans av lokale krefter. Etter en lang lunsj ble det sen ettermiddag før vi ble kjørt tilbake til hotellet.

 Mandag:       Dag 3: På vandretur fra den pittoreske landsbyen (og en gammel by-stat) Polyrinnia, hvor vi først fikk litt historie, bl.a. om de 2-3000 år gamle arkeologiske funnene der. Øverst i landsbyen besøkte vi et lite snekkerverksted og –utsalg, med flotte suvenirer som var produsert av oliventrær i området. Nydelig utsikt over fjellene og til landsbyene rundt. Vandring tilbake til, og lunch, i Kissamos. Kvelden ble avsluttet med en herlig middag på ”The Cellar” Taverna

Tirsdag:         Dag 4: Fridag.  Vi tok alle den lokale bussen på formiddagen til den vakre byen Chania med tysnesingen Per Knudsen som kjentmann. Han er Kreta-kjenner og ”Kreta-ambassadør”, og befant seg i Kissamos akkurat denne uken. Vi var heldige med været under by-turen og hadde noen interessante timer i den fine byen. Godt vær kan vi ikke si for kvelden, det striregnet og vi måtte ty til drosje for å komme oss både til og fra en anbefalt restaurant i Kissamos. Tok ikke paraply med til KretaJ
 


Onsdag:         Dag 5: Vandretur i «Deliana-ravinen”. Lunsj i landsbyen Deliana. (ravine = en smal elvedal, som det er mange av på Kreta). Ravinen her er også hjemmet til en koloni av Griffon gribber. God middag igjen på The Cellar om kvelden.

 
Torsdag:        Dag 6: Vandretur i “Sirikari-ravinen”. Det sies at den var vel så vakker som den kjente  Samaria-ravinen, fredelig og flott tur til landsbyen Polyrinnia, hvor spiste lunsj. Begge raviene-turene gikk i rolige, fantastiske områder omgitt av høye nydelig fjell. Flott for både kropp og sjel. 


Om kvelden ble vi hentet av Angela og busset inn til Chania by for middag på en flott restaurant der. Herlig middag igjen. 
 
Fredag:          Dag 7: Vandretur til en av Kretas vakreste strender Falassarna. Piknic-lunch og mulighet for bading. Det var store forhåpninger til et deilig bad, men vinden var sterk og vannet var vel i kaldeste laget, men noen friskuser fikk seg en svømmetur.  Avslutnings-middag om kvelden på ”The Cellar” Taverna.


 


Lørdag:       Dag 8:  Hjemreisen, med buss til flyplassen og avgang kl. 18.55.  Vi landet før tiden ca. kl 22 på Flesland.
Dette ble aktiv og  fin ferie. Gruppen bestod av  11 personer, (fra Os, Stord, Fusa og Bergen) og alle ble godt kjent med hverandre etter hvert. Vandringsturene på Vestre Kreta  med guide som kan fortelle de lokale historier, og har kjennskap til flora fra a til å, ble en helt spesiell opplevelse. Historie, arkeologi, raviner og strand. Jeg vil tro denne typen opplevelser i ferien vil passe for mange. Takk til alle som deltok på denne turen og gjorde den til den personlige og opplevelsesrike turen på Vestre Kreta. Og ikke minst takk til de to som ble ekstra guider på denne turen, Per og Hildegunn Knudsen. De deltok på flere av turene, bidro til samholdet i vår lille gruppe og vi fikk ekstra opplevelser og informasjon som vi kanskje ellers ikke hadde fått.

                        Velkommen tilbake til Kreta på vegne av Angela & Stelios + Travelnet Os Reisebyrå A/S.

Vi lager gjerne en tur igjen med opplevelser etter ønsker fra dere.

 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar